Rådgivning

 

När det inte fungerar, sök hjälp det finns att få.
 
Om du just nu tycker att det i din relation ser hopplös ut och inte ser någon ljusning.
Låt det inte gå för långt innan du ser till att få den hjälp du/ni behöver.Vi vet att även om det känns hopplöst så kan din relation få ett nytt liv och vi
önskar att alla familjer får hjälp och rådgivning när det blåser kyliga vindar. Blås liv i glöden ni kan få uppleva ny värme då kärlekens eld kan få ny fart och börja brinna på nytt. Om du känner att glöden slocknat…Blås ändå!
 hjartan 
När det stormar…
Tänk efter vad du säger när du är upprörd eller ledsen, Ord kan såra och göra ont väldigt länge.
Försök att samtala utan att höja rösten, det ger samtalet större värde.
Ta inga stora beslut när känslostormarna yr omkring dig.
Se till att ge varandra tid att samtala, det är oerhört viktigt men kan vara svårt.
Boka tid för samtal direkt med någon som kan hjälpa till och som du har förtroende för.
Så här går det till hos oss…
Vi arbetar tillsammans med organisationen  Levande Familjer (LF) och vi arbetar enligt den modell som LF har upprättat. Det innebär också att vi har tillgång till den erfarenhet och kompetens som finns där. Den bygger på kristen tro och bibelns syn på äktenskapet. Detta innebär inte att man måste vara bekännande kristen eller ha en tro på Gud för att få rådgivning av oss. Men vi avslutar alla samtal med en kort bön.
Tystnadsplikt är oerhört viktigt och vi håller hårt på detta, vad som sägs i samtalen kommer aldrig delas med någon annan människa.
När vi möts utanför samtalsrummet så tar vi aldrig initiativ till samtal.
Tid för ett samtal har vi satt till 90 minuter, man hinner mycket på den tiden och samtalet blir mer effektivt med en tydlig tidsram.
Kostnaden för ett samtal är inget krav men vi önskar en gåva på 400 kr, dessa pengar går oavkortat till denna verksamhet. Vi arbetar helt ideellt, och det gör vi för att vi tycker att detta arbete är så viktigt.
Platsen för våra samtal är alltid i Pingstkyrkan i Nybro då vårt arbete utgår från församlingen